Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sailor moon

2008.05.20

 Az egész Sailormoon történet megalapozása, a karakterek kitalálása egy japán hölgy nevéhez kapcsolódik. Takeuchi Naoko március 15-én született Kofu városában, már gyerekkorában is szeretett manga (képregény) figurákat rajzolni, később ezt a rajztehetségét használta fel Sailormoon megteremtésénél is. Sailormoon kitalálása előtt már több díjat is nyert egyéb alkotásaival.
   Sailomoon születésését szintén egy manga előzte meg, amiben egy Sailor-V fedőnevű hölgy igyekezett megmenteni a világot a gonosztól, matrózruhában és álarcban. Kinézetre a Sailormoon sorozatban szereplő Vénusztündérre hasonlított, és civil neve is megegyezett Vénusztündér civil nevével: Aino Minako.
A Sailor-V manga fedőlapjaA Sailormoon manga fedőlapja   Minden elég sikeres manga elérkezik arra a pontra amikor anime (rajzfilm) készül belőle. Ez történt a Sailor-V mangával is. 1992-ben a Toei Animation cég felkérte Naokot, hogy adja beleegyezését a rajzfilm változat létrehozásához. Naoko kapott az alkalmon és egy szinte teljesen új történetet dolgozott ki a rajzfilmhez, új szereplőkkel. Így született Sailormoon. A Sailormoon animevel párhuzamosan készült a manga változat is de a történetekben vannak kisebb-nagyobb eltérések.
Eredetileg a rajzfilmet 6-12 éves gyerekeknek szánták, de látva a nagy érdeklődést minden korosztályból, kicsit komolyabbra vették a figurát és elindult a nagysikerű sorozat Bishoujo Senshi Sailormoon néven, ami magyar fordításban valahogy így hangzik: Holdtündér a csinos harcos.
A 200 részes sorozat készítését 1997-ben hagyták abba. További 3 mozifilm is kijött Sailormoon és társai főszereplésével. Nemzetközi és minden korosztálynál elért sikereit valószínűleg a romantikus szálon futó történetnek és a humoros cselekménynek köszönheti, dúsítva drámai elemekkel és szívszorongató jelentekkel.
   Japánon kívül szinte minden országban megmosolyognának egy 30 éves férfit aki képregényt olvas, de Japánban az teljesen természetes, hogy egy öltönyös üzletember az utcán sétálva képregényt tart a kezében. Így van ez a rajzfilmekkel is. Hazánkban is az a megszokott norma, hogy egy 17 éves fiatal már ne képregénnyel és rajzfilmmel szórakoztassa magát. Pedig a Sailormoonhoz hasonló animek pont ennek a korosztálynak készülnek és a fiatalabb felnőttek is jót szórakozhatnak a rajzfilmeken. Csak hozzáállás kérdése az egész! És persze némi fogékony fantázia is szükséges az ilyen rajzfilmek megértéséhez.
   A Sailormoon rajzfilmek alaptörténete is elég furcsa, európai gondolkodástól egy kicsit távol álló, kicsit bonyolult de jól szolgálja a mondanivaló örökérvényűségét. Sailormoon és társainak feladata mindig az szeretet és az igazság védelme. Az alaptörténet szerint ezer évvel ezelőtt szinte az egész Univerzumban béke honolt, ezt az időszakot hívták Ezüst Évezrednek. Serenity királynő uralkodott a Holdon és a Holdbéli Királyság vezette az Univerzum többi bolygóját. Azonban a Sötét Királyságban a gonosz uralkodott. Berylla királynő vezetése alatt álltak a gonosz erők. A gonosz királynő terve az volt, hogy meghódítja az Univerzumot, a Holdbéli Királysággal kezdve.
A négy tündér   Egy holdfogyat-kozás alkal-mával, Berylla királynő támadást indított a Hold ellen. A csata olyan gyorsan ért véget, ahogyan elkezdődött. Négy tündér képezte a Hold-királynő és a hercegnő testőrségét, megpróbáltak ellenállni a támadásnak, de nem sok sikerrel. A harc sok ártatlan áldozattal járt. A csatában veszélybe került Endymion, a Föld hercege és Serinity hercegnő, a Hold-királynő lányának élete is. Endymion herceg persze nem véletlenül került a küzdelem színhelyére, ugyanis ő volt a hercegnő jegyese.
   A sötétség erői már a végső győzelem kapujában álltak, amikor Serinity királynő, tudva, hogy nem engedheti az Univerzumot a sötétség erőinek kezére jutni, használta az Ezüstkristály erejét, és visszaűzte vele az ellenséget a sötétség birodalmába, s a lányát, a tündéreket, Endymiont és két macskát (mint a Hold nagyköveteit) teljes ezer évvel a jövőbe küldte, de ezért fel kellett áldoznia az életét. Tudta, hogy a lányának élnie kell, mert ő lesz az Univerzum következő királynője.
   Valahol itt kezdődik az anime sorozatok első része. Jelenünkben él Serenity hercegnő Bunny Riviére (japán változatban Tsukino Usagi) néven de emlékei törlődtek az időutazás során. Apránként kezdi felfedezni valódi kilétét, ebben segítségére van Luna a fekete macska is. A testőr tündérek is teljesen hétköznapi életet élnek Tokióban, őket is Luna találja meg és vezeti őket az emlékezés útjára. Így találnak egymásra a tündérek és kezdik meg harcukat a jelent és jövőt fenyegető gonosz ellen, Serenity hercegnő, az az Holdtündér vezetésével. A későbbiekben több másik harcos is feltűnik a színen.

 

Forrás:http://www.sailormoon.hu/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.